Vacature van de week: VluchtelingenWerk zoekt Nederlands- sprekende vrijwilligers met hbo werk- en denkniveau, die zich willen inzetten als maatschappelijk begeleider van vluchtelingen met een verblijfsstatus.

VluchtelingenWerk is op zoek naar Nederlandssprekende vrijwilligers met hbo werk- en denkniveau, die zich willen inzetten als maatschappelijk begeleider van vluchtelingen met een verblijfsstatus.

In iedere gemeente wonen vluchtelingen. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen hen in het proces naar zelfredzaamheid en bij het integreren en participeren in de Nederlandse samenleving. VluchtelingenWerk zoekt Nederlandssprekende vrijwilligers met hbo werk- en denkniveau, die zich voor een periode van ten minste één jaar minimaal twee dagdelen per week willen inzetten als maatschappelijk begeleider van vluchtelingen met een verblijfsstatus. Je werkt toe naar zelfredzaamheid door cliënten op een coachende manier te begeleiden. Je taken bestaan onder andere uit: Wegwijs maken van cliënten in en rondom het huis en het leggen van contacten in de buurt; helpen aanvragen van o.a. uitkering, inrichtingskrediet en verzekeringen; regelen van huis- en tandarts, onderwijs, energie, openbaar vervoer; en uitleg geven over instanties, wetten en regelgeving in de Nederlandse samenleving.

Heb je belangstelling? Bekijk dan de vacature op de website van het Vrijwilligers Centrum Wageningen: www.vcwageningen.nl, of kom persoonlijk langs op de 1e verdieping van de bblthk, Stationsstraat 2.

Dit bericht delen: