Actuele aanbod workshops

Maandag 17 december, 19.00 – 22.00 uur.
Workshop Taal-tekenen: leer hoe je gemakkelijk begrippen kunt tekenen
Als je elkaars taal niet spreekt, is uitleggen vaak handen en voeten werk. Je komt in een gesprek vaak niet verder dan wat simpele begrippen. Wat dan helpt, is om het te tekenen. Maar hoe doe je dat snel en eenvoudig? En wat als je niet kunt tekenen? Uitleggen met behulp van tekeningen is niet moeilijk. Als je maar weet hoe. Het tekenen van een stoel, boom of klok lukt vaak nog wel. Maar hoe teken je een fiets?
En hoe verbeeldt je abstracte begrippen als afwachten, toestemming krijgen, samenkomen, gezelligheid? Welke woorden gebruik je vaak in gesprekken met vluchtelingen? We maken tijdens deze workshop een eigen beeldtaal woordenlijst.
Workshopleider Annet Konijn van BuroKOM leert je hoe je dat aanpakt. En wie denkt, ‘ik kan niet tekenen’, wees gerust. Annet is er in gespecialiseerd mensen informatie tekenen aan mensen te leren. Annet wordt geassisteerd door Pauline Schakenbos.
Aanmelden uiterlijk 10 december  via
scholing@vcwageningen.nl of bel (0317) 214 100.
Deelname is kosteloos. De workshop vindt plaats in Wageningen.
Een week van te voren ontvang je een bevestiging van je deelname met de locatie.

Woensdag 23 januari 2019, 14.30 – 16.30 uur.
Workshop Vrijwilligerswerk! Wat past bij jou?
Wil je vrijwilligerswerk doen of eens ander vrijwilligerswerk uitproberen, maar weet je niet goed wat en hoe. Doe dan mee met deze workshop. Dan ben je goed voorbereid om op zoek gaan naar vrijwilligerswerk dat bij jou past.
Plezier hebben in vrijwilligerswerk is belangrijk. Dan krijg je er energie van en kun je het ook volhouden. Onder leiding van loopbaancoach Jenny Kieskamp kun je uitvinden welke klussen, taken en organisaties bij jou passen. Ook wordt duidelijk welke voorwaarden voor jouw belangrijk zijn. Bijvoorbeeld hoeveel tijd je erin wilt steken of specifieke omgevingsfactoren zoals wel of geen buitenwerk.  Bovendien krijg je tips waar je organisaties die vrijwilligerswerk bieden kunt vinden en hoe je de eerste stappen naar een organisatie van jouw keuze zet.
Aanmelden uiterlijk 15 januari 2019
 via het Vrijwilligers Centrum
scholing@vcwageningen.nl of bel (0317) 214 100.
Deelname is kosteloos. De workshop vindt plaats in Wageningen.
Een week van te voren ontvang je een bevestiging van je deelname met de locatie.