Scholingsaanbod

Scholingsprogramma najaar 2017

Maandag 23 oktober, 19.30 – 21.30 uur, in de bblthk.
Informatieavond over de Collectieve vrijwilligersverzekering die de gemeente Wageningen voor alle vrijwilligers heeft afgesloten. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Uitleg en gelegenheid tot stellen van vragen.

Woensdag 25 oktober en 1 november, 19.30 – 21.30 uur, in de bblthk.
Twee dagdelen over ‘Bloggen/schrijven voor het internet’, door Niek Arts.
Een goedgeschreven webpagina, facebookbericht, tweet of blog is belangrijk om aandacht te trekken. Zo kun je jouw organisatie promoten, vrijwilligers interesseren, een evenement aankondigen, leden werven, je donateurs informeren. In deze workshop leer je hoe je dit kunt doen.
Deze cursus is vol. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. E-mail: scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Donderdag 2 november, 19.30 – 22.30 uur, in de bblthk.
Inspiratie- en netwerkbijeenkomst ‘Krachtig besturen’ door  Frank Hoes.
Heb je het idee dat je alles in je eentje moet doen? Dat je te veel tijd kwijt bent met besturen? Dat er meer mogelijk zou moeten zijn met je bestuur?  Wordt er meer over dan met elkaar gesproken? Lukt het je maar nauwelijks om bestuursleden te vinden? Op deze avond krijg je informatie en praktische tips. We sluiten af met een netwerkborrel waar je de  gelegenheid hebt om met elkaar verder te praten. Deelname is gratis voor bestuurders van maatschappelijke organisaties.
Meld je aan via het Vrijwilligers Centrum Wageningen  E-mail: scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Maandag 6 november, 19.30 – 22.00 uur in de Bevrijdingskerk.
Workshop ‘Magazines maken en communicatie’, door Robbie Veldwijk.
Hoe kun je voor jouw organisatie een mooi blad maken met gratis software. Wil je gedrukte exemplaren of digitale, hoe maak je een pagina op, welke artikelen en berichten zet je waar, hoe gebruik je foto’s. Ook: hoe kan je blad geld opleveren voor jouw organisatie. Robbie Veldwijk, freelance fotograaf, geeft tijdens deze workshop handige tips en handvatten.
Deadline voor aanmelden: 1 november via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. E-mail: scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Dinsdag 14 en 21 november, 19.00 – 21.30 uur, in ‘t Palet.
Twee dagdelen ‘Basisopleiding vrijwilligers die mensen thuis ondersteunen’, door  Marjoke van Gelder.
Deze training is voor beginnende vrijwilligers die iemand één op één ondersteunen die zelfstandig in Wageningen woont. Bijvoorbeeld als (taal)maatje, bezoekvrijwilliger, ondersteuner van een gezin of een mantelzorger hulp thuisadministratie of hulp bij klusjes of tuin. Door mee te doen ga je goed voorbereid en met vertrouwen aan het werk. Tijdens deze training ga je aan de slag met oefeningen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.
Aanmelden via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. Mail: scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Vrijdag 1 en 8 december, 10.00 – 12.00 uur,  in Duivendaal 7.
Twee dagdelen training  ‘Omgaan met onbegrepen gedrag’, door Hanny van Aaken.
Als vrijwilliger kom je met verschillende mensen in aanraking. Op een goede manier aansluiten bij de ander kan soms een grote uitdaging zijn. En bij gedrag dat ontstaat door psychische problemen zoals bijvoorbeeld depressie, angst of verwardheid kan dit extra lastig zijn.
In de training komen praktijkvoorbeelden aan de orde en leert je onbegrepen gedrag herkennen. Je ontdekt waarom grenzen stellen belangrijk is en krijgt tips en adviezen over jouw rol als vrijwilliger. Ook zaken waar jij als vrijwilliger in de praktijk tegen aan loopt, kunnen aan de orde komen.
Aanmelden via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. Mail: scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.


Specifieke scholing voor jouw organisatie

Jouw organisatie heeft wellicht behoefte aan een specifieke training, gericht op je eigen vrijwilligers. Daarom biedt De Wageningse Vrijwilligersschool cursussen en trainingen op maat aan.
Je kan een verzoek indienen via het aanvraagformulier voor specifieke scholing.

E-learning cursussen via internet

Aanmelden voor een workshop of meer informatie?

Neem contact op met Astrid Zeilstra, coördinator Wageningse Vrijwilligersschool.
E-mail: scholing@vcwageningen.nl