Scholingsprogramma najaar 2018

Woensdag 26 september, 19.30 -22.00 uur
Workshop PR vanuit je hart
Je wilt meer bekendheid voor jouw vrijwilligersorganisatie. Maar communicatie kost veel tijd en moet er vaak ‘even’ bijgedaan worden. Hoe dat anders kan, leer je in deze workshop.
Deze pr-training leert je om keuzes te maken. Wat is het dringendste probleem voor jouw organisatie het komende seizoen? Niet iedereen heeft meteen facebook nodig, of een chique flyer. Het belangrijkste is de heldere boodschap, en een duidelijke afweging tot wie je je richt. Concrete doelen stellen. Dan wordt PR overzichtelijk. Echte PR begint bij het hart! En is soms in een half uurtje per week te doen.
Tijdens de workshop o.l.v dagbladjournalist Barbara Berger kun je meteen een aanzet maken voor een concreet PR-plan.
Aanmelden uiterlijk 20 september via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Donderdag 27 september, 14.00 – 16.00 uur
Workshop Welk vrijwilligerswerk past bij jou?
Wil je vrijwilligerswerk doen of eens ander vrijwilligerswerk uitproberen, maar je weet niet goed wat en hoe? Doe dan mee met de workshop ‘Vrijwilligerswerk, wat past bij jou?’
Plezier hebben in vrijwilligerswerk is belangrijk. Dan krijg je er energie van en kun je het ook volhouden. Onder leiding van loopbaancoach Jenny Kieskamp kun je uitvinden welke klussen, taken en organisaties bij jou passen. Ook wordt duidelijk welke voorwaarden voor jouw belangrijk zijn. Bijvoorbeeld hoeveel tijd je erin wilt steken of specifieke omgevingsfactoren zoals wel of geen buitenwerk.  Bovendien krijg je tips waar je organisaties die vrijwilligerswerk bieden kunt vinden en hoe je de eerste stappen naar een organisatie van jouw keuze zet.
Met de uitkomsten van de workshop ben je goed voorbereid om op zoek gaan naar vrijwilligerswerk dat bij jou past.
Aanmelden uiterlijk 17 september via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Maandag 1 oktober, 19.30 – 21.30 uur 
Informatie avond Crowdfunding via Heroes and Friends.
Veel crowdfundingscampagnes halen het niet doordat zij te weinig mensen bereiken. Heroes & Friends biedt een tool waarbij je heel veel mensen kunt bereiken en veel betrokkenheid bij je project. Door niet alleen in te zetten op geld, maar ook op spullen en vrijwilligers, verschaf je meer helderheid over wat je precies nodig hebt. De avond start met een inleiding over Heroes & Friends. Daarna ga je direct aan de slag met je campagne op Heroes & Friends vorm te geven. Ook als je je wilt oriënteren ben je van harte welkom.
Je haalt het meest uit de workshop als je al een plan hebt en nagedacht hebt over concrete stappen. Als je dat nog niet hebt gedaan, neem dan contact op. Dan ontvang je een voorbereidende opdracht.
De avond is ook toegankelijk voor Engelssprekende mensen.
De avond wordt georganiseerd door THUIS en het Vrijwilligers Centrum.
Aanmelden uiterlijk 24 september via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Woensdag 3 en 17 oktober 19.00 – 21.30 uur (twee dagdelen)
Basistraining vrijwilligers in zorg en dienstverlening.
Ben jij nog niet zo lang vrijwilliger of ga je starten als vrijwilliger? Dan is deze training van twee avonden wat voor jou!
Deze training is voor vrijwilligers die iemand één op één ondersteunen én voor vrijwilligers die actief zijn in ontmoetingsplekken. Bijvoorbeeld als gastvrouw van een de ontmoetingsplekken, medewerker van voedsel/kledingbank, (taal)maatje, bezoekvrijwilliger, ondersteuner van een gezin of een mantelzorger hulp thuisadministratie of hulp bij klusjes of tuin.
Je gaat aan de slag met oefeningen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Thema’s zijn o.a. privacy, grenzen stellen, signalen herkennen, communicatie en luistervaardigheden, zelfredzaamheid, waarden en normen van de ander en van jezelf. Door mee te doen ga je goed voorbereid en met vertrouwen aan de slag in jouw vrijwilligerswerk.
Aanmelden uiterlijk 25 september via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Donderdag 11 oktober, 20.00 – 22.00 uur.
Workshop De negen open deuren bij communicatie, i.s.m. het Odensehuis.
De omgeving van de mens is de medemens, dichtte Jules Deelder. En niets is minder waar. Dit is de kern van het theatercollege De negen open deuren’ van Jaap Vriend. Het theatercollege is kort gezegd de basistraining communicatie in vogelvlucht. Jaap geeft op theatrale wijze een frisse blik op hoe we met elkaar communiceren, in welke rol we dat doen en welke grenzen we daarbij stellen.
Aansluitend kan je napraten onder het genot van een borrel.
Aanmelden uiterlijk 4 oktober via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Woensdag 31 oktober en 21 november 19.30 – 22.00 uur (twee dagdelen)
Workshop Werven en inwerken van nieuwe bestuursleden

Donderdag 8 november, 19.00 – 22.00 uur.
Workshop Verbindende communicatie, i.s.m. het Odensehuis.

 

—————————————————————————–

Specifieke scholing voor jouw organisatie

Jouw organisatie heeft wellicht behoefte aan een specifieke training, gericht op je eigen vrijwilligers. Daarom biedt De Wageningse Vrijwilligersschool cursussen en trainingen op maat aan.  Je kan een verzoek indienen via het aanvraagformulier voor specifieke scholing.

Aanmelden voor een workshop op maat of meer informatie?
Neem contact op met Astrid Zeilstra, coördinator Wageningse Vrijwilligersschool.
E-mail: scholing@vcwageningen.nl