Scholingsprogramma najaar 2018

Maandag 5 november, 19.00 tot 22.00 uur
Inspiratiebijeenkomst ‘’Verantwoord alcoholgebruik’’ i.s.m. Sportservice Wageningen
Aanleiding voor de avond is een onderzoek waaruit bleek dat meer dan 80% van de sportverenigingen onverantwoord alcohol schenkt. De publicatie hiervan is in april dit jaar naar buiten gebracht en er dreigen ook al sportverenigingen hun alcohollicentie kwijt te raken. Ook andere stichtingen en verenigingen die met dit onderwerp te maken hebben zijn van harte welkom om aan de avond deel te nemen!
Dr. Nico van der Lely gaat het gesprek aan over het belang van verantwoord alcoholgebruik en de ondersteuning die er beschikbaar is. Daarnaast zal ruim aandacht worden besteed aan de dilemma’s waar je als bestuurder, barvrijwilliger, trainer-coach en/of ouder mee geconfronteerd wordt en hoe verschillende verenigingen hier mee omgaan: jeugd en alcohol én verkeer en alcohol. De avond wordt afgesloten met een hapje en drankje.
Aanmelden kan tot 29 oktober via https://www.academievoorsportkader.nl/bijeenkomsten/academie-voor-sportkader/generieke-leertrajecten/va-05-11-wageningen .
Deelname is kosteloos.

Donderdag 8 november, 19.00 – 22.00 uur.
Workshop Verbindend Communiceren 
Hoe geef ik gezonde grenzen aan op mijn (vrijwilligers)werk? Hoe leer ik luisteren zonder direct in te vullen? Hoe kan ik in contact komen met de ander (collega, deelnemer, cliënt). Hoe word ik wat liever voor mezelf en leer ik voor mijn behoeften te staan? Zijn dit herkenbare vragen? Dan is de introductieworkshop Verbindend Communiceren interessant voor jou.
Verbindend communiceren gaat over levensvaardigheden die de kwaliteit van je gesprekken, samenwerkingen en relaties positief beïnvloeden. In de workshop onderzoek je welke manier van luisteren en spreken voor jou ‘werkt’. We gaan uit van wat jou en de ander bindt, namelijk dat we allemaal gevoelens en behoeften hebben die ertoe doen. Hoe kunnen we onszelf en elkaar werkelijk horen en zien als mens, juist op lastige momenten?
Aanmelden uiterlijk 31 oktober via het Vrijwilligers Centrum
scholing@vcwageningen.nl of bel (0317) 214 100.
Deelname is kosteloos. De workshop vindt plaats in Wageningen.
Een week van te voren ontvang je een bevestiging van je deelname met de locatie.

Maandag 19 november, 19.30 – 21.30 uur 
Informatie avond Crowdfunding via Heroes and Friends.
Veel crowdfundingscampagnes halen het niet doordat zij te weinig mensen bereiken. Heroes & Friends biedt een tool waarbij je heel veel mensen kunt bereiken en veel betrokkenheid bij je project. Door niet alleen in te zetten op geld, maar ook op spullen en vrijwilligers, verschaf je meer helderheid over wat je precies nodig hebt. De avond start met een inleiding over Heroes & Friends. Daarna ga je direct aan de slag met je campagne op Heroes & Friends vorm te geven. Ook als je je wilt oriënteren ben je van harte welkom.
Je haalt het meest uit de workshop als je al een plan hebt en nagedacht hebt over concrete stappen. Als je dat nog niet hebt gedaan, neem dan contact op. Dan ontvang je een voorbereidende opdracht.
De avond is ook toegankelijk voor Engelssprekende mensen.
De avond wordt georganiseerd door THUIS en het Vrijwilligers Centrum.
Aanmelden uiterlijk 27 september via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

 


Specifieke scholing voor jouw organisatie

Jouw organisatie heeft wellicht behoefte aan een specifieke training, gericht op je eigen vrijwilligers. Daarom biedt De Wageningse Vrijwilligersschool cursussen en trainingen op maat aan.  Je kan een verzoek indienen via het aanvraagformulier voor specifieke scholing.

Aanmelden voor een workshop op maat of meer informatie?
Neem contact op met Astrid Zeilstra, coördinator Wageningse Vrijwilligersschool.
0317 214 100 of e-mail: scholing@vcwageningen.nl