Actuele aanbod workshops

Woensdag 23 januari 2019, 14.30 – 16.30 uur
Workshop Vrijwilligerswerk! Wat past bij jou?
Wil je vrijwilligerswerk doen of eens ander vrijwilligerswerk uitproberen, maar weet je niet goed wat en hoe. Doe dan mee met deze workshop. Dan ben je goed voorbereid om op zoek gaan naar vrijwilligerswerk dat bij jou past.
Plezier hebben in vrijwilligerswerk is belangrijk. Dan krijg je er energie van en kun je het ook volhouden. Onder leiding van loopbaancoach Jenny Kieskamp kun je uitvinden welke klussen, taken en organisaties bij jou passen. Ook wordt duidelijk welke voorwaarden voor jouw belangrijk zijn. Bijvoorbeeld hoeveel tijd je erin wilt steken of specifieke omgevingsfactoren zoals wel of geen buitenwerk.  Bovendien krijg je tips waar je organisaties die vrijwilligerswerk bieden kunt vinden en hoe je de eerste stappen naar een organisatie van jouw keuze zet.
Aanmelden uiterlijk 16 januari 2019
 via het Vrijwilligers Centrum
scholing@vcwageningen.nl of bel (0317) 214 100.
Deelname is kosteloos. De workshop vindt plaats in Wageningen.
Een week van te voren ontvang je een bevestiging van je deelname met de locatie.

Maandag 18 februari  2019, 19.30 – 22.00 uur
Workshop Haal meer uit facebook
Heb je al eens een workshop Facebook gevolgd? En is de kennis wat weggezakt? Wil je vrijwilligers werven via Facebook maar heb je geen idee hoe dat precies werkt? Of wil je evenementen organiseren en daar Facebook voor inzetten? Of post je misschien wel, maar krijg je geen reacties? Dan heb je zeker iets aan deze workshop. Die is heel praktisch van opzet.
Je leert niet alleen van de trainer, maar ook van en met elkaar. Strategie, content (wat je op Facebook zet) en praktische tips, je krijgt het allemaal. De kennis is direct toepasbaar voor jouw organisatie.
Om de workshop goed te kunnen volgen, raden we je dringend aan eerst de onlinetraining over Facebook van de trainer te volgen. Als je deze opdrachten hebt gemaakt, ben je klaar voor de workshop!
Aanmelden uiterlijk 11 februari 2019  via via het aanmeldformulier.
Deelname is kosteloos. De workshop vindt plaats in Wageningen.
Een week van te voren ontvang je een bevestiging van je deelname met de locatie.

Maandag 4 maart  2019, 19.30 – 22.00 uur
‘Stel je voor’ workshop De kunst van het Presenteren
Onderscheidend en effectief presenteren is jouw organisatie, product of vraag goed neer zetten. Een slechte presentatie is geen optie als je jouw verhaal naar de buitenwereld moet presenteren. ZILT verstaat de kunst om je geïnspireerd jouw verhaal te leren presenteren. Het resultaat is ontspannen spreken voor jouw sponsorcontact, een raadslid te boeien en interactie op te bouwen, zonder de regie te verliezen. Het loslaten van techniek en de bijzondere kracht van lichaamstaal wordt helder. Je weet te improviseren en durft ruimte te nemen. Eind van de avond staat uw elevator Pitch. De workshop is sprankelend, effectief en licht. Welkom!
De workshop wordt verzorgd door Henriëtte de Graaf, ondernemer ZILT performance & veranderingsprocessen. Henriëtte denkt in kansen, werkt non-conformistisch en haar werkvormen uit theater en storytelling zijn verrassend. Sinds 1999 begeleidt ZILT mensen, teams en bedrijven in het spreken in het openbaar. Haar eigen podiumervaring weet zij geïnspireerd in te zetten. Zij spreekt op congressen, verzorgt dagvoorzitterschap en speelt zakelijke verhalendiners. https://www.ziltversterkt.nl/
Aanmelden uiterlijk 21 februari 2019  via het aanmeldformulier presenteren
Deelname is kosteloos. De workshop vindt plaats in Wageningen.
Een week van te voren ontvang je een bevestiging van je deelname met de locatie.

Maandag 18 maart  2019, 19.30 – 22.00 uur
‘Pak de Lead’ workshop Branding & Netwerken
Deze workshop neemt je mee in de wereld van zakelijke relaties aangaan middels netwerken. Je eigen professionele houding is daarbij een uitgangspunt. Als vrijwilliger in een bestuur, bij een stichting of vereniging zijn je contacten waardevol en noodzakelijk. Je wilt immers ‘iets’ voor elkaar krijgen. Dat vraagt om entrepreneurschip; kansen zien en creëren.
Hoe bouw je deze op, onderhoud je ze en presenteer je jezelf en je organisatie. Je ontdekt je eigen persoonlijke stijl en professionele effectiviteit door bewustwording, de vele mogelijkheden en het doelbewust inzetten van netwerken. Deze workshop gaat ook in op externe relaties middels social media en hoe deze blijvend te activeren. Het programma is levendig en geïnspireerd.
De combinatie met de workshop ‘de kunst van het presenteren’ versterkt deze avond.De workshop wordt verzorgd door Henriëtte de Graaf sinds 1999 ondernemer ZILT performance & veranderingsprocessen. https://www.ziltversterkt.nl/
Aanmelden uiterlijk 11 maart 2019  via het aanmeldformulier netwerken
Deelname is kosteloos. De workshop vindt plaats in Wageningen.
Een week van te voren ontvang je een bevestiging van je deelname met de locatie.