Scholingsprogramma voorjaar 2018

Donderdag 3 mei van 20.30 – 22.00 uur in de bblthk.
Themabespreking Vertrouwenspersoon
Als bestuurder wil je de zaken binnen je (sport)vereniging/stichting goed op orde hebben. De zorg voor een veilige omgeving is daarin essentieel. Je wilt tenslotte een situatie scheppen waarin sporters, leden, vrijwilligers, bezoekers volop tot hun recht kunnen komen. Daarbij hoort dat je maatregelen neemt om Grensoverschrijdend Gedrag, in alle verschijningsvormen, te voorkomen en voorbereid te zijn om adequaat om te gaan met de gevolgen, als het toch gebeurt.
De Sportraad organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met het Vrijwilligers Centrum Wageningen.
Inleider van het onderwerp is Bert Roosenboom oud-beleidsmedewerker van NOC*NSF. Een vertegenwoordiger van de STW (Schaatsclub) zal hun ervaring met jullie delen en een update geven van hun vorderingen over dit onderwerp.
Aanmelden is niet nodig

Dinsdag 8 mei van 19.30 tot 22.00 uur
Succesvol Crowdfunding/sourcing, do’s and don’ts
Inleiding van Rutger van Weeren over crowdfunding/sourcing en aan de slag met een stappenplan. Aansluitend in gesprek met vier ervaringsdeskundigen uit Wageningen: Grebbeveld, Speel-o-theek, Present en Stadsbrouwerij. i.s.m. Thuis.
Aanmelden uiterlijk 1 mei via het Vrijwilligers Centrum Wageningen
E-mail: 
scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Dinsdag 12 juni 19.30 tot 22.00 uur
Aan de slag met Heroes&Friends: een Crowdfunding/sourcing platform, i.s.m. Thuis.
Aanmelden uiterlijk 5 juni  via het Vrijwilligers Centrum Wageningen
E-mail: scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Dinsdag 5 en 12 juni 19.00 tot 21.30 uur
Workshop in twee avonden:
Je bent zoals je bokst!
Marike van Erp gaat met jullie boksen. De werkvorm ‘Boksen’ geeft frisse en heldere inzichten in je eigen wijze van contact aangaan. Wat zegt jouw manier van boksen hoe jij je vrijwilligerswerk doet? Ontdek het in deze dynamische workshop.
Aanmelden uiterlijk 28 mei  via het Vrijwilligers Centrum Wageningen
E-mail: 
scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Dinsdag 12 juni 19.30 – 21.30 uur
Workshop crowdfunding via Heroes&Friends
Wil je aan de slag met een crowdfundingscampagne? Wil je dat via Heroes&Friends aanpakken? Kom dan naar deze interactieve avond!
Heroes&Friends is een platform waarmee je kunt crowdsourcen. Je krijgt eerst een introductie en daarna kun je direct aan de slag met je campagne op Heroes&Friends.
Je haalt het meest uit de workshop als je al een plan hebt en nagedacht hebt over concrete stappen. Als je dat nog niet hebt gedaan, neem dan contact op. Dan ontvang je een voorbereidende opdracht.
De avond wordt georganiseerd door THUIS en het Vrijwilligers Centrum.
Aanmelden uiterlijk 5 juni via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

Donderdag 28 juni en 12 juli 19.00 – 21.30 uur
Basistraining vrijwilligers in zorg en dienstverlening
Ben jij nog niet zo lang vrijwilliger of ga je starten als vrijwilliger? Dan is deze training van twee avonden op 28 juni en 12 juli wat voor jou!
Deze training is voor vrijwilligers die iemand één op één ondersteunen én voor vrijwilligers die actief zijn in ontmoetingsplekken. Bijvoorbeeld als gastvrouw van een de ontmoetingsplekken, medewerker van voedsel/kledingbank, (taal)maatje, bezoekvrijwilliger, ondersteuner van een gezin of een mantelzorger hulp thuisadministratie of hulp bij klusjes of tuin.
Je gaat aan de slag met oefeningen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.Thema’s zijn o.a. privacy, grenzen stellen, signalen herkennen, communicatie en luistervaardigheden, zelfredzaamheid, waarden en normen van de ander en van jezelf. Door mee te doen ga je goed voorbereid en met vertrouwen aan de slag in jouw vrijwilligerswerk.
Aanmelden voor 18 juni via het Vrijwilligers Centrum Wageningen. scholing@vcwageningen.nl of bel: (0317) 214 100.

 

 

—————————————————————————–

Specifieke scholing voor jouw organisatie

Jouw organisatie heeft wellicht behoefte aan een specifieke training, gericht op je eigen vrijwilligers. Daarom biedt De Wageningse Vrijwilligersschool cursussen en trainingen op maat aan.  Je kan een verzoek indienen via het aanvraagformulier voor specifieke scholing.

Aanmelden voor een workshop op maat of meer informatie?
Neem contact op met Astrid Zeilstra, coördinator Wageningse Vrijwilligersschool.
E-mail: scholing@vcwageningen.nl