NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In de 2017 editie waren op 10 en 11 maart ruim 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal. In 2018 willen we nog veel meer mensen op de been krijgen. Meld dus ook je klus aan of doe mee als vrijwilliger. Doet u dan ook weer mee?

Meedoen – Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Meld deze dan aan op www.nldoet.nl en doe mee! Ook meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke klus op www.nldoet.nl en meld je aan. Alleen, of nog leuker met je sportclub, collega’s of familie!

Financiële bijdrage – Vanaf 1 november 2017 tot 31 januari 2018 kun je een financiële bijdrage aanvragen voor je NLdoet 2018 klus. Daarnaast ontvangt elke organisatie – zo lang voorradig – 1 NLdoet promotiepakket per organisatie. En voor elke klus een Gamma kortingsbon van 25%! Check eerst de voorwaarden dat voorkomt teleurstellingen.

Hulp nodig? –  Heb je hulp nodig om een leuke klus te verzinnen, wil je meer publiciteit voor jouw klus of wil je weten hoe u meer vrijwilligers kunt krijgen? Of ben je met een groep collega’s, scholieren of vrienden op zoek naar begeleiding en/of verdere invulling van NLdoet?
Het Vrijwilligers Centrum Wageningen kan je daar bij helpen. Neem contact op met Astrid Zeilstra: astrid.zeilstra@vcwageningen.nl of bel: (0317) 413088.

Wij ondersteunen de PR – Het Vrijwilligers Centrum Wageningen ondersteunt de lokale PR van jouw NLdoet activiteit. Hoe?
In onze etalage, sociale media, artikelen in de krant, benaderen flex-vrijwilligers, uitnodigen raadsleden en B&W, bedrijven benaderen, ansichtkaarten en flyers uitdelen.

Meer doen – Wil nog meer uit je NLdoet deelname halen? En weten wat je nog meer kunt doen, ook na NLdoet? Klik hier voor tips, downloads en meer informatie.