NL Doet

Nationale vrijwilligersactie NLdoet 2017

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, scholen en natuurorganisaties opgelet! Dit is jouw kans om een grote klus te klaren, je organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Knap het speelplein of het jeugdhonk op, neem ouderen mee voor een wandeling met koffie of pak jouw natuurgebied aan.

Doe mee en meld jouw organisatie aan
Meedoen is eenvoudig. Meld je klus aan via https://mijn.oranjefonds.nl. Hier maak je eenvoudig een account aan en kan je de klus invullen.
Je vult een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus in, de contactpersoon voor deze klus, waarom je deze klus wilt klaren en het aantal vrijwilligers dat je zoekt.

Jouw klus verschijnt vervolgens op deze website. Zo ben je zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers uit de omgeving zich via de website aanmelden voor jouw klus. Laat iedereen in je omgeving weten dat jij meedoet en dat je vrijwilligers zoekt.

Financiële bijdrage: aanvragen voor 31 januari 2017
Ook in 2017 kan het Oranje Fonds een bijdrage geven voor NLdoet klussen. Zo roep je niet alleen vrijwilligers op om je te helpen, maar heb je ook middelen om jouw wensen uit te voeren. De maximale bijdrage is  € 400,-. Een aanvraag hiervoor kan je ook online doen, direct na aanmelding van de klus via Mijn Oranjefonds.

Hulp nodig?
Heb je hulp nodig om een leuke klus te verzinnen, wil je meer publiciteit voor jouw klus of wil je weten hoe u meer vrijwilligers kunt krijgen? Of ben je met een groep collega’s, scholieren of vrienden op zoek naar begeleiding en/of verdere invulling van NLdoet?
Het Vrijwilligers Centrum Wageningen kan je daar bij helpen. Neem contact op met Astrid Zeilstra: astrid.zeilstra@vcwageningen.nl of bel: (0317) 413088.

Wij ondersteunen de PR
Het Vrijwilligers Centrum Wageningen ondersteunt de lokale PR van jouw NLdoet activiteit. Hoe?
In onze etalage, sociale media, artikelen in de krant, benaderen flex-vrijwilligers, uitnodigen raadsleden en B&W, bedrijven benaderen, ansichtkaarten en flyers uitdelen.

Meer informatie over NLdoet: www.nldoet.nl