Projecten

Maatschappelijke stage
Leerlingen in het voortgezet onderwijs leren via een zgn. maatschappelijke stage over wat er lokaal aan vrijwilligerswerk gebeurt en hoe zij daarin van waarde kunnen zijn. Een ieder met zijn/haar eigen talenten/achtergrond/interesses kiest een eigen plek. De stagemakelaar samen met een groep leerlingen verzamelt de lokale stageplekken.

Beursvloer
De Beursvloer is een dynamisch evenement waarbij bedrijfsleven en non-profitorganisaties menskracht, materialen of kennis ruilen met gesloten beurs. Een mooie gelegenheid om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen vorm te geven. De laatste Beursvloer was een Valentijns editie op 13 februari 2017. Dit evenement trok zo’n 250 bezoekers, 85 bedrijven en 61 organisaties. Er werden veel belovende contacten gelegd.

NLDoet: 9 en 10 maart 2018
Stichtingen, zorginstellingen, scholen en sportverenigingen opgelet! Dit is jouw kans om een grote klus te klaren én nieuwe vrijwilligers te werven. Doe mee met NLdoet op 9 en 10 maart 2018.
Vanaf november 2017 kan je klussen aanmelden.

Voorbeelden van klussen tijdens NLDoet:

  • begeleiden van bewoners van een zorgcentrum tijdens een busreis
  • opknappen van een schoolplein
  • verven van een huiskamer in een verpleeghuis

“Ik word maatje”
Jaarlijks doet het Vrijwilligers Centrum Wageningen mee aan de actie van het Oranjefonds “Ik word maatje”.

In Wageningen zijn verschillende organisaties en projecten op zoek naar maatjes.
Als maatje heb je één-op-één contact met iemand die behoefte heeft aan sociaal contact. Je onderneemt samen een activiteit of je biedt ondersteuning.