Khalid vertelt

In Wageningen verblijven vele asielzoekers inmiddels langdurig. Steeds vaker vinden zij de weg naar vrijwilligerswerk. Zij kunnen veel betekenen voor jullie organisatie!

Het werken met asielzoekers is verrijkend. Zij zijn heel gemotiveerd en hebben veel tijd. Vanwege de taal vraagt het wat creativiteit. Het Vrijwilligers Centrum Wageningen denkt graag met jullie mee over een geschikte taak!

Khalid werkt sinds november voor het Vrijwilligers Centrum. Machteld, projectmedewerker van VCW: “Khalid is kritisch, leergierig en denkt mee. Hij is een pietje precies, vraagt waarom, wil alles oppakken. Hij geeft inzichten in het Nederlands via prachtige Arabische gezegdes. Wat een collega!.”

Khalid aan het woord
Khalid: “Ik wilde zo snel mogelijk Nederlands leren. Daarom zocht ik vrijwilligerswerk. Maar na zeven maanden kan ik daaraan toevoegen, dat het mij veel plezier geeft om samen met andere activiteiten uit te voeren die andere mensen helpen.“

Khalid ondersteunde bij verschillende promotie activiteiten zoals de feeling good campagne, de kerst

markt en de banenmarkt. Ook verwerkt hij evaluatieformulieren van de workshops voor vrijwilligers. Tijdens NLdoet hielp hij bij de high tea op Pieter Pauw. Tot slot gaf hij op 22 juni een bevlogen pitch over de betekenis van vrijwilligerswerk voor hem.

Khalid: “Vrijwilligerswerk was compleet nieuw voor mij, net als de Nederlandse taal. Nu zit het in mijn bloed. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Het is een heel groot plezier om samen te werken met de geweldige mensen van het VCW, die mooi werk doen in Wageningen

Vrijwilligersverklaring
Als asielzoekers vrijwilligerswerk doen bij jouw organisatie, zorg dat je een vrijwilligersverklaring hebt aanvraagformulier vrijwilligersverklaring.

Dit bericht delen: